Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

Friday, May 24, 2019

RESEPI PUDING ROTI COKLAT

Ini pun resepi kite main campak2.
Takde ikut sukatan.
If yang tak suka manis2, boleh ikut cara kite.
Selalunya kite buat kastad pekat, but this time kite kasik cair lite2 je...

PUDING ROTI

Panaskan OVEN.

Sapu MARJERIN/BUTTER kat loyang.

Pecahkan 4 BIJI TELUR.

Kacau...lepas tu tuang FRESH MILK separuh kotak (kotak besar). Actually uols boleh agak2 ok.

Kite rasa kena masukkan GULA tapi kite terlupa...hahaha...

Masukkan sedikit ESEN VANILLA.

Dah siap kacau ADUNAN CECAIR ni, carikkan2 ROTI GARDENIA COKLAT dan masukkan dlm loyang.

pastu tabur KISMIS & KACANG (kalu nak la).

Pastu tuang ADUNAN CECAIR tadi atas ROTI COKLAT tadi.

Carik2 lagi ROTI COKLAT...tabur KISMIS & KACANG lagi.

Last sekali, tuang sampai habis ADUNAN CECAIR tadi.

Tekan2 sampai tenggelam sikit.
Then masukkan dlm oven. 
Kite bakar 180' dalam 30 minit mcm tu.

***********************************************************************

KASTARD

Panaskan 1 TIN SUSU CAIR.

Kacau2 pastu masukkan 5 SUDU BESAR GULA (since kite lupa nak masukkan gula ke dalam ACUAN CECAIR utk puding kat atas tadi...so kite cover kat kastard ni..hihihi..). Then kacauuu...

Pastu masukkan 2 SUDU KECIK TEPUNG KASTARD.

Kacau sampai bahan2 dah sebati.

Tutup api.

SIAP!

Sedap uols!!!

TAK TIPUUUUU....hehehehe...






No comments: