Monday, November 10, 2014

Lazada & Blender

Entry ni dah lama nak buat tapi biasa la, 
kemalasan melanda yang teramat-amat sangat -__-:

Hari ni Akeef & Aika genap 7 bulan.
Sebelum masuk 6 bulan, saya dah survery cara-cara macam mana nak buat puree baby.
Regret sangat sebab masa Ichiro dulu  saya tak banyak explore pasal makanan bayi. -__-

Maka bermula la acara marathon mencari mesin nak blend makanan baby.
Hajat di hati nak beli yang brand Avent tu. 
Lepas stim pastu terus blend.
Tapi harga memang boleh tahan.

Maka, jom la kita berjimat cermat dengan survey lagi macam mana nak buat.
Padahal boleh je guna blender yang sedia ada kat rumah.
Cuma perlu beli bekas blender yang baru je :p
Nafsu semua ni. Ahaks!

Jadi moh le kita beli blender Shake n Take :D
Harga pun memang murah.
Saya beli kat Lazada. 
Saya dapat harga RM45 macam tu.
Tapi better beli barang lebih daripada rm100 sebab postage Lazada untuk 1 item sahaja dah RM15.
So baik beli banyak sikit at least postage tu depa bagi free. Hehehe.. :)
Lepas tu barang pun cepat je sampai. 
Dalam tempoh seminggu dah sampai.

So masa Akeef & Aika dah masuk 6 bulan, memang saya dah start bagi dorang makan puree.
Gambar buat puree takde la pula saya ambik.
Tapi nanti saya ambik. 
Baru seronok sembang sambil ada gambar.
Jadi pasal buat puree tu, tunggu ada gambar lag ye.
:)

tertarik dengan warna pink punya pasal! Rasa macam cute gile! hehehe...


 test buat smoothie :)

No comments: