Friday, August 2, 2013

Pizza Cikepel

Memandangkan tak tau nak letak nama pizza ni apa...kita letak je la nama Pizza Cikepe...hihihi...senang yang amat kalo nak buat pizza ni...letak je topping kegemaran uols...kalo Mr. Yon kata sedap, gerenti sedaplah! hehehe... ^^

gambar: cikepel

Bahan2:

Pizza Base - saya beli yang ready made kat kedai bakery.

Topping:

Sos Prego - amik yang Tradisional
Bawang besar - potong
Bawang putih - cincang
Mozarella Cheese
Daging ayam - potong dadu
Cendawan Shitake - potong
Hotdog - saya guna perisa Cheese & Herbs
Olive Oil
Garam

Cara2:

- Panaskan oven dulu. saya letak suhu 200°C - bergantung pada oven masing-masing.

-Tumis bawang besar + bawang putih.

- Then masukkan daging ayam yang dah potong dadu tadi...kacau sekejap.

- Lepas tu masukkan hot dog. kacau lagi...

- masukkan garam secukup rasa...

- Lepas tu, sapukan sos prego atas pizza base tadi...then letak topping yang dah masak tadi...pastu tabur la sebanyak mana mozarella cheese yang uols nak... ^^

- Pastu bakar dalam masa 15 - 20 minit macam tu....

- Siap! ^^

No comments: