Monday, January 9, 2017

Aiskrim Suka Hati

Assalamualaikum & Hi :)

Kejadian ni masa hari Sabtu kalau tak silap. 
Tapi Sabtu bila Aunty Kie pun tak ingat.

Bukak katup peti ais, tengok ada ice cream.
Lepas tu ada balance pisang.
Tak banyak pun, 2 biji je.
Nak buat cekodok pisang pun tak lepas.

Jadi, moh le kita.
Mula-mula buat dalam bekas kecil.
Share dengan Aika.
Abg Ichiro & Akeef tak suka aiskrim.
Habis uols!

Lepas tu Mr. Yon balik keje, kita buat pulak tapi besar punya.
Habis jugak! ^^
Kalau tak habis tak pe, Aunty Kie boleh je tolong perabiskan :)

Actually Aunty Kie letak je apa yang ada dalam fridge tu. 
Kalau nak buat mcm Aunty Kie buat, aha...
sila tengok bahan-bahan kat setiap gambar di bawah tu ye... :)
Yang ni dalam bekas kecil. 
1 biji pisang - potong bulat
aiskrim perisa coklat, strawberi & vanilla
drizzle dengan coklat (whipping cream & dark/milk choc = double boiled)
Rainbow rice yang colourful tu :)
If nak tabur chocolate rice pun ok je...
Yang ni pulak dalam bekas besar tu :)
1 biji pisang (nak lebih pun boleh tapi sebab pisang tak byk, so guna 1 biji je)
Aiskrim perisa strawberi, coklat & vanilla
Chocolate Chips
Cornflakes
Milo Cereal
Kismis
drizzle dengan coklat (whipping cream & dark/milk choc = double boiled)
Rainbow rice yang colourful tu :)
If nak tabur chocolate rice pun ok je... 
 Biskut apa2 lepas tu cucuk je atas aiskrim tu :)


So..dah siap!!!

Ala...sebenarnya uols boleh je nak letak apa2 pun...
Asalkan benda2 tu semua boleh dimakan & tidak memudaratkan kesihatan :)

Ini sekadar rujukan/idea untuk uols saja :)

Sebab dah tak tau nak letak nama apa, tu yang jadi tajuk AISKRIM SUKA HATI tu :)

No comments: