Tuesday, January 10, 2017

Kambing Bakar Ayam Penyet Sahara

Assalamualaikum & Hi uols :)

Nak share tempat makan sedap di Meru, Klang.

Cerita hari Sabtu yang ntah berapa haribulan, Aunty Kie lupa dah.
Aunty Kie ajak Mr. Yon tengok anak kawan baik dia yang baru lahir tu.
Daripada Serdang ke Meru, Klang tu rasanya jauh jugak la perjalanannya.
Kebetulan cuaca pun cantik je hari tu.
Maka kami pun pergi la ke sana.

Masya Allah...comel khalifah Allah tu...
Yang pasti uols jangan tanya nama si comel tu sebab Aunty Kie lupa.
Gambar pun tak amik. Haihs!

Lepas tu kawan baik Mr. Yon kata ada satu kedai yang sedap dekat area rumah mertua beliau tu.
Kambing bakar.

Apa lagi, Aunty Kie ni kan pantang kalau ada orang kata ada tempat makan sedap2.
Jadi kita harus cuba! ^^

Memang ramai pelanggan kat kedai ni. Kata kawan baik Mr. Yon, pelanggan tak putus2 mai kat kedai ni.

tu menu yang dok ada kalau uols nak tengok.

Kami order nasi ayam penyet since anak-anak bertuah ni nak nasi. Kalau tanya Aunty Kie ok ke tak, Aunty Kie kata...ok laaaa... nway, selera masing-masing kan? :)

Aha...Kambing bakar dia sedap tapi pedas! Tak pe...Aunty Kie suka je pedas2 macam ni. Kambing bakar ni datang sekali dengan nasi putih. Sedap uols, tak tipu. :)

Memek muka Abang Ichiro kalau tau kita nak ambil gambar ^^

Tiap kali nak makan terpaksa bagi ipad/iphone jadi keadaan menjadi tenang di meja makan. Once dah habis makan, gadget2 yang dok ada terpaksa dirampas semula ^^. Ye, Aunty Kie memang 'kejam'. 

Jadi, kalau ada sesiapa yang pergi ke Meru, Klang boleh singgah di kedai ni. 
Alamat ada kat bawah:-

Kambing Bakar Ayam Penyet Sahara
Jalan Kasim, 
Meru, 
41050 Klang, 
Selangor

Ok, tata uols!

No comments: