Friday, August 15, 2008

Peach Cheese Cake

sumber : cik epel

Bahan Base

2 kek gulung (potong bulat-bulat)

Bahan Krim
500 gm cream cheese philidephia
300 ml yogurt (perisa buah mangga)
100 gm gula kastor
6 keping buah peach dalam tin (potong dadu keci)

Larutan agar-agar cair [bancuhkan]
130 ml air panas
1 s/b agar-agar serbuk

Cara-cara

1. Susun kek gulung yang telah dipotong di atas loyang.

3. Pukul cream cheese dan gula kastor sehingga kembang dan biarkan sebati.

4. Masukkan yogurt dan kacau rata (gunakan whisker).

5. Masukkan larutan agar-agar cair dan kacau sebati.

6. Masukkan potongan buah peach dan kacau lagi perlahan-lahan supaya buah peach tidak hancur.

7. Masukkan ke dalam loyang dan sejukkan dalam peti sejuk beberapa jam.

2 comments:

Mum said...

Ciskek mahal ni!!
sedap plok tu,secret recipe x bau!!
hiiii,aku try jugok ni kie!!

cik epel said...

mmg arrr...mu try tau yong! aku nak jugok!..hihihi...