Wednesday, September 24, 2008
Kuih Tepung Bungkus Cempedak
sumber/credit to : ixora
Bahan-bahan
1. Buah cempedak - ikut suka nak banyak mana....
2. Tepung gandum - 1 cawan
3. Teping beras - 1 cawan
4. Santan - sukatan ikut suka u all....
5. Daun pisang utk membungkusnya
6. Gula ( 1 sudu 1/2 ) & secubit garam
Cara-cara
1. Buah cempedak di buang bijinya
2. Tepung gandum & tepung beras diadun bersama santan
3. Boleh campur dgn air jika terlalu pekat tapi jgn terlalu cair pula...
4. Letak garam & gula sebagai perasa. Tak perlu gula yg byk sebab cempedak mmg dah sedia manis rasanya.
5. Bungkus cempedak beserta tepung tadi dgn menggunakan daun pisang yg telah di layor....ikut kreativiti membungkusnya.
6. Kukus selama 15-20 minit.
7. Siap utk di hidang & di makan.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment