Monday, September 15, 2008
Puding Cream Caramel Mak Lang
sumber/credit to : mak lang
Bahan A
5 biji telur
1 tin susu cair
3/4 cawan gula pasir
1/2 sdt vanilla
2 sdb tepung kastad ( kalau tak nak pun tak apa)
(boleh jugak jika mahu letak jagung berkrim)
1/2cawan air
Bahan B
3/4 cawan gula pasir untuk dibuat gula hangus
Cara-cara
1. Gula dipanaskan di atas kuali dan kacau sehingga perang. Kena berhati2 kerana gula cepat hangus. Apabila nampak perang, cepat2 tutup apinya dan kacau lagi. Masukkan ke dalam loyang dan biarkan sejuk.
2. Campurkan semua bahan A dan kacau sehingga rata. Masukkan ke dalam loyang dan kukus 40-60 mins. Apabila sejuk, masukkan ke dalam peti ais. Sedap dimakan sejuk.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment