Tuesday, September 2, 2008
Puding Roti Caramel
sumber/credit to : kak liza
Bahan A
1/2 cawan gula ..dicairkan dalam loyang yg nak dikukuskan nanti
Bahan B
1 buku roti [10 keping]
1 tin susu cair
1 tin air buah dari fruit cocktal/peach
2 biji telur
1/2 cawan gula
1 sudu teh esen vanilla
2 sudu besar tepung kastad
Hiasan
1 tin buah koktel/peach
Cara
1. Panaskan kukusan.
2. Gaul rata semua bahan B kecuali fruits cocktal dan tapis.
3. Masukkan bancuhan kedalam loyang yg ada gula yg telah dicairkan.
4. Tutupkan loyang dengan plastik glaze nipis.
5. Kukuskan selama 30 minit.
6. Sejukkan dahulu baru di terbalikkan dalam pinggan besar.
7. Susunkan dengan perlahan-lahan isi buah fruit cocktail ta buah peach
8. Sejukkan...hidangkan untuk buka posa ke.. sebagai dessert
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
2 comments:
klau sape2 nak try wat puding ni,blender roti tu dgn bahan2 tu lagi cantik,smooth je!!!!tambah2 klau sejukkan kat dalam peti ais!!!
ooo..ye ke yong..thanx yong..kang kalo aku wat..aku try blend...
Post a Comment